Nieuws van LT Group

De omzet van de industrie opnieuw iets gedaald

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de omzet van de Nederlandse industrie vorig kwartaal 4,9 procent lager dan een jaar eerder. Dit heeft onder andere te maken met de malaise in Duitsland.

De Nederlandse industrie draaide afgelopen kwartaal opnieuw minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Van april tot en met juni lag de omzet 4,9 procent lager dan een jaar eerder. Het was het tweede kwartaal op rij waarin de omzet van de industrie kromp. In de eerste drie maanden van dit jaar kreeg de sector voor het eerst in twee jaar te maken met een teruglopend omzetcijfer.

Vooral raffinaderijen en chemiebedrijven kregen minder geld binnen. Aardolieproducenten haalden afgelopen kwartaal 9,5 procent minder omzet vergeleken met een jaar eerder. Wat betreft chemieproducenten ging het om een afname van 4,5 procent. Ook in onder andere de textielindustrie en metaalproductensector nam de omzet afgelopen kwartaal af.

De dalende omzet komt vooral door schaarste aan personeel. Zo staan er bijna 24.000 vacatures in de industrie open, volgens CBS het hoogste aantal in elj jaar.
Volgens één op de vijf bedrijven staat schaartse dat personeelstekort hun productie in de weg zit.
Ondank dalende omzet in de industrie bleef de Nederlandse economie groeien. Dit komt omdat andere sectoren zoals de bouwmiddelensector en voedingsindustrie wel blijft groeien
Analisten voorspellen dat de algehele groei de komende kwartalen waarschijnlijk niet verder zal doorzetten.

Opinie; Wat is u mening hierover?
LinkedIn – Geef hier u mening die u graag met andere wil delen.

Diensten

LT Group is een management- en detacheringsbureau met diensten als advies, detachering, training en opleiding. Vanuit onze labels Professionals, Academy als Consultancy verrichten wij specifiek maatwerk.

Onze bedrijfsvoering staat borg voor een persoonlijke aanpak met een meetbaar resultaat. Hiermee maken we het verschil tussen uitzenden en detacheren.

Bovendien heeft LT Group het volledige dienstenpakket in eigen beheer om zo op alle ontwikkelingen in te spelen. Wij zijn daarmee meer dan alleen de verbinding tussen uitdaging en oplossing.

Piet van der Linden

Piet van der Linden

Directeur - LT Group

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Contact

Postbus 444
2990 AK Barendrecht

085 30 30 299
info@lt-group.org
Privacyverklaring

Contact